Geld besparen op vakantie zonder inleveren

Vakantie vieren is ontspannend, leuk en avontuurlijk, het is een moment om naar uit te kijken. vakanties zijn waardevol. Het is dan ook niet erg om geld uit te geven aan een leuke vakantie maar wanneer het te hard gaat en je liever wat minder geld uit geeft maar toch een hele leuke vakantie wilt hebben, moet je deze tips eens bekijken:

Tip 1. Neem je eigen eten mee voor onderweg
Wanneer je je eigen eten meeneemt verzeker je jezelf en je medereizigers van een goede en goedkope maaltijd. Wegrestaurants zijn nou niet het summum van prijs en kwaliteit. Smeer de ochtend of avond voor vertrek samen met je reisgenoten gezellig je broodjes zodat het leuk wordt nog voordat de vakantie is begonnen. Ook wanneer je met het vliegtuig gaat is het een goed idee je eigen eten mee te nemen aangezien vliegveld-voedsel niet altijd even gezond is en al helemaal niet goedkoop. Raakt je eten onderweg toch op? Ga dan naar een grote supermarkt in plaats van een klein gemak–winkeltje aan de snelweg.

Tip 2. Vraag naar kortings mogelijkheden
Veel campings, parken, musea en andere uitgaansgelegenheden hebben kortingen voor leden van bijvoorbeeld de ANWB, de ACSI of de CCN. Deze kortingen hoeven lang niet altijd vermeld te zijn in gidsen of wegwijzers. Probeer het eens en misschien stuit je wel op geweldige kortingen.

Tip 3. Zoek goedkope brandstof
Ben je met de auto? Dan is tanken onoverkomelijk. Maak gebruik van slimme websites zoals Brandstof Planner om de beste verhouding tussen korting en afstand te vinden. Brandstofkosten zijn vaak zo hoog dat het echt zin heeft goed na te denken over waar je tankt. Buiten de stad is het tanken ook vaak goedkoper dan midden in de stad.

Salmon sandwich

Tip 4. Vermijd frequent geldautomaat bezoek
Meestal is pinnen in het buitenland niet gratis of gelimiteerd tot een bepaald bedrag. Vermijd dat je vaak moet zoeken naar geldautomaten en bespaar de transactiekosten, tijd, moeite en brandstof. Er zijn genoeg alternatieven zoals een creditcard of voldoende contant geld op zak (of in  een kluisje) hebben. Wanneer je geen behoefte hebt aan een creditcard kun je altijd nog een prepaid creditcard gebruiken zodat je het betaalgemak en de veiligheid van regulier pinnen hebt.

Tip 5. Parkeer niet zonder meer
Probeer kosten te besparen op parkeerkosten, deze zijn soms schrikbarend en onnodig hoog. Vaak zijn parkeerplekken die dichtbij druk bezochte attracties of faciliteiten liggen zwaar overprijsd. Rijd eens een blokje om en wie weet kom je een gratis-parkeren plek tegen, dit is niet onwaarschijnlijk.