Top 5 beste creaties met Google Maps

Het epicentrum van de online routekaarten en -planners is de laatste jaren naar de bekende dienst van Google genaamd ‘Google Maps’ verschoven. In 2008 bedroeg het marktaandeel van de dienst nog 20% terwijl het een jaar later naar 40% gegroeid was en daarmee marktleider werd. Hoewel andere technologie bedrijven ook pogingen doen om hun online routeplanner te introduceren blijft Google nog bovenaan staan. De mobiele applicatie van Google Maps is ook één van de meest populaire App’s ter wereld!

Google Maps biedt ontwikkelaars een mogelijkheid om zelf nieuwe dingen uit te proberen met de online kaarten aanbieder. Wij hebben voor jou vijf van de meest interessante creaties op een rij gezet.

#5. Tour de France live

Hoewel de Tour de France een tijdje is afgelopen is er dit jaar een bijzondere mogelijkheid gekomen: de positie, snelheid en zelfs hartslag van de renners live bijhouden. Het bedrijf SRMLive heeft de technologie verzorgd voor deze mogelijkheid. Bekijk het restant van de website.

 

 

#4 Tripomatic

Je hoeft niet uit Japan te komen om zo veel mogelijk te willen doen op je vakantie of trip. Zie je op tegen het ronddwalen met de plaatselijke routekaart en rondvragen op je beste Italiaans? Dan is Tripomatic een oplossing voor jou. De applicatie filtert de stad naar keuze op interessante plekjes voor jou waarna je zelf je (meerdaagse) trip kan samenstellen. Tripomatic verzint voor jou de beste route die je van A naar B naar C leidt. Plan je eigen trip!

 

#3 HistoryPin

HistoryPin is een applicatie die gebruik maakt van Google Maps om oude foto’s in een moderne context te plaatsen. Bekijk de geschiedenis van je reisbestemmingen en bekende plaatsen met HistoryPin. Inmiddels zijn er meer dan 50.000 foto’s ‘gepinned’ met een bijbehorend verhaal. HistoryPin is natuurlijk gratis en is daarom zeker het proberen waard. Zoek de geschiedenis van je eigen woonplaats eens op: historypin.com.

 

 

#2 MINI MAPS

Een digitale plattegrond van de wereld vraagt er gewoon om: een racegame gebaseerd op de werkelijkheid! Probeer de Facebook game van MINI waarin je zelf een locatie kan kiezen (zoals je woonplaats) om te racen. Auto’s kunnen zelfs aangepast worden. Speel het spel!

 

 

#1 Sensorly

Jong en oud, we zijn er allemaal van afhankelijk: telefoon-bereik. Baseer vanaf heden je vakantiebestemming op de dekkingsgraad van het mobiele-(internet-)netwerk. Sensorly vergaart alle informatie over het bereik van mobieltjes over de hele wereld en probeert hierdoor een goede indruk te geven van hoe het signaal is op een bepaalde plek op de wereld. Nooit meer een vakantie zonder bereik met Sensorly.

Wij van Bonnevoy experimenteren ook graag met nieuwe technieken. Bekijk bijvoorbeeld eens onze blog over de hypermoderne Folding Google Map! Deze driedimensionale kaart werkt in de nieuwste Google Chrome. Meld je aan voor de Bonnevoy Beta om meer van het nieuwste te ontdekken en kennis te maken met de bijzondere mogelijkheden van onze vakantie zoeker.