De vernieuwde beta

Afgelopen maandag hebben onze betatesters kennis kunnen maken met onze vernieuwde zoekmachine.  Deze nieuwe versie brengt meer veranderingen dan voorgaande updates, met name doordat de zoekmachine nu door een groter aantal vakantieaanbieders zoekt.

Het eerste dat zal opvallen is het vernieuwde design.  De voorpagina van ons vorige design maakte niet direct al onze testers duidelijk dat we een vakantie zoekmachine zijn. Daarom hebben we overbodige elementen van de voorpagina gehaald en alleen laten staan wat of te maken heeft met vakantie of met een zoekmachine. Met de grote achtergrondfoto’s hopen we iedereen direct in een vakantiestemming te brengen.

De opmaak van de zoekresultaten hebben we grotendeels gelijk gehouden, maar hier hebben we vooral gefocust op gebruikersvriendelijkheid. De filters aan de linkerkant hebben we een stuk groter gemaakt zodat ze makkelijker te bedienen zijn. Daarnaast hebben we ons kleurschema gewijzigd, zodat er meer nadruk op de foto’s komt te liggen.

Vakantiefilter op type vervoerDoor de integratie van een aantal nieuwe aanbieders (Sunweb, Jiba, Gogo en Xtravel) kunnen we nu ook resultaten aanbieden met een ander type vervoer. Zo doorzoeken we voor deze winter via Sunweb Winter allerlei wintersportvakanties met bus of eigen vervoer. En voor komende zomer kun je alvast de jongerenvakanties doorzoeken van Gogo en Xtravel.

Een aantal functionaliteiten die we in de vorige versie wel hadden, zoals de foto’s en filmpjes per vakantie zijn op dit moment nog niet opgenomen. We zijn wel van plan deze functies weer terug te brengen, maar met dit vergrote aantal bestemmingen (van 120 naar 500!) heeft het nog even tijd nodig.

We zijn erg benieuwd wat je vindt van onze aanpassingen, dus gebruik die Feedback knop of je meld je aan als betatester.