Gelukkig op vakantie

Iedereen herkent het wel, zodra een vakantie in zicht is, hoor je steeds meer mensen  klagen. In de laatste week voor de vakantie is de meest uitgesproken zin “Ik ben toe aan vakantie”. Het nemen van vakantie is al jaren voor velen een belangrijk moment om even op te laden. Herstel is noodzakelijk om stress en vermoeidheid tegen te gaan en hierdoor kun je uiteindelijk beter presteren op het werk.

Bij herstel geldt over het algemeen dat het beter is om vaker kort rust te nemen, dan één keer lang uit te rusten na een periode lang doorwerken. Dit geldt ook voor het effect van een vakantie. Onderzoek heeft aangetoond dat de laatste weken tot de vakantie mensen zich gelukkiger voelen en dat het uitgeruste effect tot ongeveer drie weken na de vakantie aanhoudt. Vijf keer per jaar op vakantie gaan lijkt ons dus geen overbodige luxe :-)

Om volledig te kunnen uitrusten is het wel belangrijk dat je een vakantiebestemming uitzoekt die bij je past. Als je zelf graag controle over je omgeving houdt, zul je niet veel uitrusten als je naar een ver vreemd land gaat waar je de taal niet spreekt.  Nu verschillend onderzoek al heeft aangetoond dat vakantie een goed middel is om stress tegen te gaan, is het afwachten totdat dokters een vakantie voorschrijven als geneesmiddel!

  • http://vakantiehuizenbuger.villamar.nl/findAllVillas.php?filter=Buger&lang=nl villa buger

    Going on holiday is really very important after a hectic schedule a small getaway is necessary. It refill us with fresh energy and it combat stress which is an amzing experience…..