Internetten op vakantie

Internet is tegenwoordig een gemeengoed geworden waar je eigenlijk niet meer zonder kunt. Als internet er uit ligt weten we van gekheid niet meer wat we moeten doen. Op vakantie gaat deze afhankelijk gewoon door. Velen zullen in eerste instantie zeggen dat zoiets op vakantie niet nodig is, je moet toch tot rust komen. Maar niet weten hoe je mailbox erbij staat of wat er op Facebook gebeurd kan ook voor stress zorgen. Daarnaast is het toch ook wel heel leuk om even een foto-update te plaatsen tijdens je vakantie.

Mobiel internet is op vrijwel alle bestemmingen de meest eenvoudige en toegankelijke bron van internet. Het heeft echter ook de beruchte naam erg duur te kunnen zijn. Gelukkig is binnen de Europese Unie tegenwoordig wetgeving actief die de kosten flink inperken. Vrijwel alle providers hebben internetbundels beschikbaar waarbij je bijvoorbeeld 100Mb voor €10 hebt of €2 voor 35Mb per dag. Veel van deze bundels of diensten moet je wel van tevoren activeren, dus kijk er even naar voordat je op vakantie gaat. Buiten de EU kunnen nog wel erg hoge tarieven worden gerekend voor het zogenaamde roamen.

Als je op vakantie bent in een wat drukker bevolkt gebied heb je ook vaak de mogelijkheid om gebruik te maken van gratis WiFi hotspots. Vrijwel alle hotels bieden tegenwoordig WiFi of bedraad internet aan op de kamer, maar ook terrasjes, restaurants en de McDonalds hebben open WiFi-netwerken. Denk wel goed na over de beveiliging van een open WiFi. Doordat het netwerk open is, is standaard al je internetverkeer niet beveiligd en kan je dus eenvoudig afgeluisterd worden door hackers. SSL (HTTPS) en VPN zijn technieken waarmee je je internetverkeer kunt beveiligen.

Als laatste mogelijkheid kun je altijd nog naar een internetcafé gaan. Het is een beetje old school en uiteraard niet beschikbaar als je in de rimboe op vakantie bent, maar verder is het vaak wel goed toegankelijk en relatief goedkoop.

  • http://www.clubvillamar.info/club-villamar-tevredenheid-vakantiehuis-in-spanje/ vakantiehuis in spanje

    Vakantie brengt veel geluk, waar we besloten te gaan op een locatie voor de vakantie en het doen van een heel leuk .. Maar serieus het is mijn eigen ervaring dat als je interenet is ook met u dan dit geluk wordt ook een twee keer … Becuase je weet niet hoe uw mailbox is genoteerd of wat er op Facebook kan ook leiden tot stress …. Dus het is echt benodigde om uw computer brengt ook met uw vakantie … Bedankt voor deze informatie ….