Korte vakantie tips

De zomervakantie bevindt zich in een ver verleden en we hebben het vooruitzicht op lange werkdagen en koude nachten. Het duurt nog wel even voordat het weer tijd wordt voor vakantie, maar iedereen verlangt heftig naar een moment van ontspanning. Als je manager of docent je ook nog eens een enorm pak werk opgeeft is het tijd om te ontsnappen: Het is tijd voor een weekendje weg. Weekendjes weg zijn er in alle soorten en maten: in Maastricht of Milaan, voor één of meer nachten, met je partner of moeder en naar de zon of door de sneeuw. Probeer voordat je keuzes gaat maken eens na te denken over wat je wilt: Wil je ontspanning en rust of juist avontuur en plezier? Wil je uitgaan en genieten, of beleven en ervaren? Wie gaat er met je mee en wat is je budget? Dit maakt namelijk het verschil tussen een uitje naar Utrecht of een lang weekend naar Parijs.

Zet jezelf niet gelijk vast op één bestemming, maar kijk eerst eens naar de vliegtickets als je prijsbewust bent. Misschien zijn er wel bijzonder goedkope tickets voor bijna net zo leuke steden! Gebruik bijvoorbeeld prijsvergelijker Tix.nl om het aanbod van vliegtickets inclusief RyanAir te bekijken. Natuurlijk kun je ook met de trein naar je bestemming gaan, kijk dan eens op de website van NS Highspeed, er zijn vaak geweldige aanbiedingen. Natuurlijk bestaan er ook sites zoals Vakantie Veilingen waarop je spotgoedkoop vakanties kunt kopen. Het is dan wel zo dat iemand anders bepaalt hoe je vakantie in elkaar zit. Kijk dan wel goed of het betreffende weekendje echt is wat je wilt en niet een opwelling. Het is namelijk vaak niet voor niets dat het in de aanbieding wordt gegooid.

 

Als je een weloverwogen keuze hebt gemaakt en met de trein of vliegtuig op de plaats van bestemming bent aangekomen begint het pas. In een leuke stad ergens in Europa kan je je altijd op de bonnefooi vermaken, maar het wordt pas echt leuk als je je even verdiept hebt in de stad van bestemming. Koop een leuk (tweedehands) informatieboekje over de stad met tips over hotels, restaurants, attracties, musea, bezienswaardigheden en meer. Lees er vluchtig door heen zodat alles wat écht bijzonder is blijft steken. Zo weet je zeker dat je de bijzonderste dingen kunt zien in een stad zonder dat je alles hoeft te plannen. Enthousiast geworden? Vind inspiratie op Bonnevoy!

  • Pingback: Bonnevoy versus VakantieVeilingen - Bonnevoy Blog

  • http://vakantiehuizenspanje.villamar.nl/ vakantiehuizen spanje huren

    U delen een eenvoudige en zoete post waar je gven zeer mooie tips over vakantie .. Ik ben blij om iets nieuws te weten over dit onderwerp …. Dus, bedankt voor dit geweldige bericht …