Lloret of toch wat anders?

De schoolvakanties zijn begonnen en het is dus de tijd voor de ‘jongerenreizen’: met vier of meer vrienden gezellig met de bus of het vliegtuig naar een warme plek in Europa voor weinig geld. Een typische jongerenreis omvat de volgende eigenschappen: goedkoop, warm, strand en leeftijdsgenoten.

De meest bekende bestemmingen zijn de Spaanse Lloret de Mar, Blanes en Salou, het Griekse Chersonissos en het Bulgaarse Sunny Beach. Ook het Italiaanse Rimini en Hongaarse Siofok zijn populaire bestemmingen. De jongerenreizen worden veelal georganiseerd door reisorganisaties die zich specialiseren in goedkope zonvakanties zoals GOGO, X-Travel en Beachmasters.

Wanneer je niet van veel Nederlanders op je vakantie houdt adviseer ik je om niet via een reisbureau voor jongeren te reserveren of buiten de gebruikelijke vakantietijd te boeken. De bedrijven die jongerenreizen organiseren hebben namelijk afspraken met appartementencomplexen en hotels zodat alle Nederlanders bij elkaar zitten.

Natuurlijk bestaat er ook een dikke kans dat je graag tussen je Nederlandse lotgenoten zit om je examen te vieren of gewoon feest te vieren, vind je de prijs belangrijk en het reiscomfort minder? Dan is een busreis absoluut de beste keus. Een tip van mij: kies nóóit voor de vijf achterste stoelen in een bus, ze zijn kleiner en je hebt minder beenruimte, behalve in het midden natuurlijk.

Vliegreizen kunnen je geld waard zijn wanneer je reiscomfort belangrijk vindt. Let wel: comfort is relatief, hoe comfortabeler je reis is hoe minder comfortabel je appartement of hotel is en vice versa. Mijn gewoonte is om een busreis te nemen, ik vermaak me ondanks het discomfort geweldig met vrienden en wanneer je op bestemming aankomt wordt je overvallen door zon, zee en strand.

Sunny Beach, Lloret, Chersonissos, Rimini

De stranden van Sunny Beach, Lloret, Chersonissos, Rimini

Wist je dat GOGO en X-Travel eigenlijk hetzelfde bedrijf zijn? Sundio is de grote organisatie achter Sunweb, Jiba, Gogo, Vaya, X-travel en meer. Laat het geen verassing zijn dat de reiswereld opmerkelijk is ;-) . Gelukkig zijn de mensen van de klantenservice van de Sundio-bedrijven heel vriendelijk en kunnen je altijd helpen. Ben je ergens onzeker over (iets wat met je reis te maken heeft) bel dan even. Ik ben ook eens bijna mijn tickets vergeten uit te printen omdat ik niet eens wist dat ze bestonden!

Misschien het belangrijkste dat bij het plannen van je reis hoort is de keuze voor een bestemming. Onnodig wat ons betreft – dat gaan we laten zien – maar in de tussentijd is afwegen nog onoverkomelijk. Cherso is na het spraakmakende tv-programma sterk in populariteit gedaald omdat jongeren niet vergeleken willen worden met de Hagenezen. Lloret de Mar is nu nummer één vakantiebestemming voor jongeren.  Hou je van gezellige Nederlandse drukte dan is Lloret wat voor jou. Wil je een leuke maar ook goedkope vakantie? Dan is Sunny Beach een betere keuze dan de Griekse, Spaanse of Italiaanse bestemmingen: een biertje kost maar één euro. Alleen de entree van de discotheken kan prijzig zijn.

Mijn ervaring met jongerenvakanties is dat het belangrijkste niet de bestemming of de bierprijs is, niet of dat je met de bus of het vliegtuig gaat en niet of je binnen of buiten het hoogseizoen vliegt, het gaat er om dat je goede vrienden meeneemt want dan kan je reis niet meer stuk.

  • Lex van der Aa

    Bedankt leuk stuk! Verder ben ik het niet eens met de busreis ;)

    Ik vond zelf Star Beach wel echt een te gekke bestemming ondanks de Hagenezen haha! Voor meer informatie over Star Beach, uitgaansgelegenheden kan ik deze website aanraden: http://www.vakantiestarbeach.nl/