Maak kennis met Foursquare

Maak kennis met Foursquare

Foursquare is een online platform dat je op je mobiel gebruikt. Gebruikers van het platform kunnen aangeven op welke plaats ze zijn (inchecken) en tips over deze plaatsen achterlaten. Om het inchecken leuk te maken is het voor de gebruiker als een soort spel opgezet. Je krijgt punten voor inchecken en het achterlaten van tips en voor bepaalde ‘prestaties’ kun je badges verdienen. Bijvoorbeeld door op 5 verschillende vliegvelden in te checken of in 4 cafés op 1 avond.

Voor een individuele gebruiker is het dus een leuk spel en daarnaast ook een handig systeem om je vrienden te laten weten waar je bent. Als totaal platform is het nog een stuk interessanter. Doordat veel mensen van het systeem gebruik maken, krijg je een wisdom of the crowd effect voor het vinden van leuke locaties. Als je bijvoorbeeld moet kiezen tussen 2 discotheken, waarbij bij de eerste 40 mensen zijn ingecheckt en de tweede maar 4 is de kans groot dat de eerste leuker is. Ook kun je door de tips er vaak achter komen wat het beste gerecht op de kaart van een restaurant is.

De informatie van het Foursquare platform biedt voor ons allerlei leuke informatie die we jou kunnen aanbieden in het vinden van je ideale vakantie. We kunnen de Foursquare informatie bijvoorbeeld combineren met je hotel locatie, zodat je kunt aangeven of je hotel wel of niet in de buurt van uitgaansgelegenheden mag liggen. We kunnen de informatie ook gebruiken om je op het populairste restaurant te wijzen, of dat waterpark in de buurt.

Sinds kort hebben wij als een van de weinige Nederlandse bedrijven ook een bedrijfspagina op Foursquare. Naast Facebook en Twitter kun je ons nu dus ook op Foursquare volgen. In tegenstelling tot Twitter zullen we hierop geen nieuwtjes achterlaten, maar tips geven voor leuke locaties die we zelf tijdens onze reizen zijn tegengekomen. Volg ons dus snel voor een ideale vakantie!