Neem jij je laptop mee op vakantie?

Lekker het drukke leven ontvluchten in een warm land, dat is voor veel mensen een reden om op vakantie te gaan. Aan de andere kant nemen steeds meer mensen hun laptop mee op vakantie. Dat is een opmerkelijke ontwikkeling. Het mag dan wel zo zijn dat er afgelopen jaren ontzettend veel mini-laptops, netbooks en iPad’s zijn verkocht, vakantie is toch bedoeld om het drukke leven te ontvluchten?

De ontwikkeling dat mensen ‘verbonden’ willen blijven zie je niet alleen bij vakanties maar ook in het dagelijks leven:  de smartphone gaat overal mee naar toe. Hier zijn we trouwens een opvallend punt: je iPhone of Android mobieltje kan ook een reden zijn om géén laptop mee te nemen, immers een smartphone kan ook veel functies van een laptop vervullen.

Volgens digitallife.nl wordt de laptop vaak meegenomen op reis zodat kinderen er op kunnen gamen. Het nut van naar Frankrijk rijden valt hierdoor misschien te betwijfelen. Oudere kinderen nemen hun laptop mee om te facebooken, of te hyven. De aller oudste kinderen checken hun e-mail met grote regelmaat en blijven op de hoogte van de zakelijke ontwikkelingen.

Aan de ene kant gaat het meenemen van laptop’s of iPad’s fel tegen het doel van vakantie in. Ontspanning en tot rust komen of het ondernemen van dingen die je anders niet zou doen zoals bungee-jumpen of raften. Aan de andere kant is het in een moderne maatschappij zo dat alles en iedereen 24/7 met elkaar verbonden blijft, ook op vakantie. Gelukkig is er op dit moment altijd nog één iemand die bepaald of je je op vakantie laat omringen met de digitale wereld of de Franse Alpen: jij zelf! Samengevat: denk voor dat je op vakantie gaat even goed na, in hoe verre is mijn vakantie dan nog wel mijn vakantie?

  • http://vakantiehuizenspanje.villamar.nl/ vakantiewoning spanje

    Ik moet echt deze gids .. Je hebt echt een grote hulp voor mij door het plaatsen van deze mooie post hier .. Echt het is erg leuk .. Bedankt voor deze geweldige delen ..