NileGuide, je persoonlijke reisgids

Wij van Bonnevoy hebben een voorkeur voor reizen op goed geluk. We zoeken graag de minder bekende stukjes van de wereld op die het merk RyanAir nog niet kent. Dat wil niet zeggen dat we geen kennis nemen van de bestemming voor we op reis gaan naar één van die mooie stukjes aarde, integendeel! We zijn er van overtuigd dat je door je te verdiepen in een land, een plek, een cultuur nog meer uit je reis kan halen dan je dat zonder voorbereiding zou kunnen doen. Het aspect ‘op goed geluk’ uit zich met name in het weglaten van een planning en je niet laten leiden door praktische overwegingen maar door je nieuwsgierigheid naar de mooie dingen die er bestaan.

Slechts vijf jaar geleden begon de internet-startup NileGuide met het verstrekken van reisinformatie over een groot aantal steden en plekken op de wereld. Nu is reisinformatie niet iets nieuws, wat NileGuide bijzonder maakt is het lokale perspectief waarmee het de zaken bekijkt. NileGuide’s motto is dan ook ‘For travelers, by locals’. Dat lokale perspectief uit zich in de aanbevelingen door een ervaringsdeskundige, een inwoner. Vaak zijn de schrijvers van de reisgidsen professionals die weten waar ze het over hebben en wat van hun vrije tijd steken in het helpen van reizigers die een plek willen beleven.

Een andere bijzondere mogelijkheid die NileGuide biedt is de functie ‘Ask a Local’. De weinig verhullende knop dient om een lokale inwoner je persoonlijke vraag te stellen. ‘Alabama’ vraagt bijvoorbeeld wat de dress-code is voor het Scala-Beer-Ball op 20 februari 2012 in Rio de Janeiro waarop ‘Ricardo’ antwoordt dat het rond die tijd bloed heet is en comfortabele, wijd zittende shirts en sneakers veel gedragen worden.

Vergeet niet dat NileGuide slechts een voorbeeld is van de vele mogelijke manieren om je voor te bereiden op je reis om het een onvergetelijke ervaring te maken. We moeten toegeven, we reizen niet alleen om zo veel mogelijk te beleven, we reizen ook om van de zon te genieten en festivals te bezoeken. We reizen om de Spaanse boulevard af te lopen en de Zwitserse Alpen af te skiën. Hoe dan ook, reizen en vakanties houden doen we voor ons plezier.

Wij van Bonnevoy vinden dat je moet genieten van de mogelijkheid die geen enkele generatie voor die van jou had: zo goed als onbeperkt de wereld af reizen om je te laten overweldigen door wat de wereld waarop je leeft voor schoonheid in zich heeft.

… en hoe geweldig feestjes in Miami zijn.

  • http://vakantiehuizenspanje.villamar.nl/spanje/costa-brava/lloret-de-mar/ lloret de mar

    Prachtig stukje informatie is hier gedeeld. Ik hou van de route. Nile lijkt een zeer leuke plek om te bezoeken. Bedankt voor de hulp en de motivatie. Zullen zeker snel reizen. Dank je ..!