Op de bonnefooi in Zuid-Frankrijk

Hier zit ik dan, op een camping in Zuid-Frankrijk met mijn lieve Laura die zich op dit moment verstopt voor een sluipwesp. Het is de eerste echte dag dat we van de omgeving en de steden en dorpjes in de buurt hebben kunnen genieten. We zitten aan een helder blauw meer bij Saint-Alban-De-Montbel, het is omgeven door bergen, natuur en Nederlandse toeristen zodat ik me nooit ver van Nederland hoef te voelen maar ach, we zijn nauwelijks op de camping terwijl we mountainbiken, hardlopen, kanoën, rondrijden en zwemmen.
Ik moet toegeven, de heenweg is (bijna te) perfect verlopen: vijf uur ‘s-ochtends op tijd vertrokken, korte pauze’s, geen enkele file en we hebben het zelfs gered op één tank zodat we om twee uur in de middag in de buurt waren. Toen kon het camping kies avontuur beginnen.
Dat er veel Nederlandse toeristen op onze camping zijn is misschien het gevolg van de waardering van onze camping in de ANWB Campingselect. Ja, ook wij hebben onderweg gestunteld met een laptopje en het ietwat lompe programma met waardevolle camping informatie. Een camping in de Alpen, Savoie met goed sanitair en een prijs beneden gemiddeld (ik miste alleen nog de optie ‘aantal Nederlanders: beneden gemiddeld’). Er kwamen veel resultaten naar voren waarvan we er drie hebben gekozen. TomTom klaar? Gaan!
De eerste camping: rustig en op 2 minuten loopafstand van een drukbezocht meer, hele mooie plekken en gratis WiFi (als je dat wilt tenminste). Een aantal plaatsen zitten aan een ‘rivier’ dat ik liever als sloot classificeer maar het kabbelende water kan wel eens een positief effect op je nachtrust hebben maar de bijbehorende muggen doen dat teniet. De plekken die niet direct aan de sloot lagen waren echt geweldig voor mensen die een rustige camping zoeken als thuisbasis voor hun tochtjes door Zuid-Frankrijk. Voor ons alleen, iets te rustig voor de vakantie.
Een tiental kilometers verderop lag de tweede camping, hele goede beoordelingen en een geweldige plek aan het meer maar wat schrokken we van de drukte. Honderden misschien duizenden mensen op en rond de camping die verkoeling bij het geweldig mooie meer vonden. Dat er mensen waren die het midden van de doorgaande weg als parkeerplek uitverkoren maakte doorrijden moeilijk dus na een halfuurtje parkeerplekstress stapten we uit om een kijkje te nemen. Hoewel het meer echt heel veel goed maakte hadden we nou niet echt een heel goed gevoel bij de camping die vol met caravans stond en bijna geen enkele tent. Ook ontbraken er (kleine) afscheidingen tussen de plekken en schaduw.
De laatste camping lag aan hetzelfde meer, een eindje verderop. Een levendige plek maar de afscheidingen tussen de plekken gaven je net dat beetje privacy dat je toch wel fijn vindt terwijl je je omkleedt. We zaten nog steeds aan het bloedmooie meer en de faciliteiten op de camping waren heel redelijk. Het sanitair was heel erg goed: veel, schoon en ruim. We hebben afgesproken met de campingeigenaar dat we hier maximaal 5 dagen zullen zitten. Wanneer we vertrekken en waar we dan naar toe gaan (op onze tien daagse vakantie) is nog even de vraag maar ik twijfel er niet aan dat we een hele mooie plek vinden misschien wel weer met behulp van de ANWB camping vergelijker.