Op de bonnefooi op reis

Zodra mensen het hebben over op de bonnefooi ergens naartoe gaan, bedoelen ze daarmee dat er op de plaats van bestemming nog geen verplichtingen zijn aangegaan. Er is bijvoorbeeld nog geen accommodatie geboekt en daarmee houd je alle opties nog open. Door op de bonnefooi te reizen neem je het risico dat de accommodatie die je zou willen volgeboekt is, maar hiervoor krijg je wel vrijheid terug. De exacte bestemming staat nog niet vast, dus je kunt de auto instappen en rijden tot je geen zin meer hebt of tot je de zon gevonden hebt.

Het woord bonnefooi is afgeleid uit het Latijn bona fide wat betekent in goed vertrouwen en ook het Frans kent deze betekenis voor bonne foi. Vakantiegangers die op de bonnefooi vertrekken hebben dus het vertrouwen dat ze goed terecht komen tijdens hun reis.

Mensen hebben verschillende redenen om op de bonnefooi te reizen. Een van de redenen is dat het zoeken naar de juiste vakantie lastig is en veel tijd kost en daarnaast is het via reisbureaus vaak ook nog duurder. Je kunt ook op de bonnefooi reizen, omdat je graag nieuwe bestemmingen wilt ontdekken en niet in de standaard toeristische all-in accommodaties wilt belanden.

Het is je inmiddels wel duidelijk waar de herkomst van onze naam ligt. Ons doel is niet om mensen zonder plan op pad te sturen, maar we willen wel de voordelen van reizen op de bonnefooi bieden. Als je bij ons komt hoef je nog niet exact te weten waar je heen wilt en kun je erop vertrouwen dat we je naar een bestemming sturen die bij je past. En dat allemaal voor de goedkoopste prijzen die we op het internet kunnen vinden. Dat wordt een goede reis, bonne voyage!

Bonnefooi