Tips voor Foursquare gebruikers

Tips voor Foursquare gebruikers

Een tijdje geleden introduceerden we je al tot Foursquare, de mobiele locatiedienst waarbij je met je vrienden kunt delen waar je bent. Uiteraard heb je je smartphone erbij gepakt en de app geïnstalleerd. Nadat je je hebt aangemeld, wat tabs hebt bekeken en bij wat locaties hebt weten in te checken zul je misschien denken “ja… en nu?”. Vergelijkbaar met Twitter, kan  Foursquare op het eerste gezicht niet zo spannend lijken. Om erachter te komen waar iedereen zo enthousiast over is zul je Foursquare voor meer dan alleen een persoonlijk logboek van waar je hebt uitgehangen moeten gebruiken. Hier een aantal tips om je social game te verbeteren.

1. Koppel Facebook en Twitter

Bij het instellen van je profiel op de Foursquare website kun je je Facebook en Twitter account koppelen. Nadat je dit hebt gedaan heb je voortaan bij iedere checkin de mogelijkheid om deze ook te plaatsen op Facebook en Twitter. Een berichtje dat je het uitzicht vanaf de Eiffel toren mooi vindt kun je nu direct vergezellen met een checkin vanaf deze locatie. Op Facebook zullen je vrienden bij je bericht direct een kaartje zien waar je nu bent.

2. Beperk het aantal shares met je vrienden

Nadat je andere social media hebt gekoppeld, heb je nu de ultieme applicatie gemaakt om je vrienden tot vervelens aan onder te spammen met je whereabouts. Let erop dat je vrienden op Facebook er lang niet altijd geïnteresseerd  in zijn dat je iedere ochtend weer op het station bent en aan het eind van iedere middag weer thuis bent. Bedenk goed welke checkins je deelt op Facebook en Twitter, anders zou je misschien wel eens wat vrienden kunnen kwijt raken.

3. Vind een lijst met badges

Een leuk gedeelte van het spel van Foursquare, is het behalen van badges. Misschien heb je er al wel (per ongeluk) een aantal behaalt, maar van veel badges zul je nog niet eens weten dat ze er zijn, laat staan hoe ze te behalen. Er zijn sites te vinden waar Foursquare gebruikers op publiceren hoe je bepaalde badges moet behalen. Sommige badges komen en gaan snel op Foursquare, dus vind een lijst die regelmatig bijgewerkt wordt. Een van onze favorieten is die van TheKruser.

4. Volg bedrijven

Op Foursquare zijn speciale brand pagina’s voor bedrijven. Dit zijn pagina’s die je als Foursquare gebruiker kunt volgen, om aan te geven dat dit een merk is waarin je bent geïnteresseerd. Bedrijven kunnen tips achterlaten voor bestemmingen, die voor jou als volger interessant kunnen zijn. Bij sommige bedrijven zijn er zelfs speciale badges te verdienen als je een aantal van hun tips uitvoert. Bonnevoy heeft ook een brand pagina die je kunt volgen. Hierop plaatsen we tips die we persoonlijk echt kunnen aanraden, die we tijdens onze eigen reizen zijn tegengekomen.

  • Mirjam

    Ik heb een tijd geleden mijn twitter naam veranderd maar als ik nu mijn
    Foursquare wil koppelen aan mijn twitter account dan geeft hij mijn oude twitternaam aan en zegt hij there was an error linking your twitter account.