TradeTravel 2011, affiliate reis-evenement niet altijd even vernieuwend.

Donderdag 27 oktober vond in Nieuw-Vennep ‘City’ – aldus presentator Peter Buis - in het FOX reistheater de eerste editie van TradeTravel plaats. Een evenement om advertisers en publishers bij elkaar te brengen georganiseerd door affiliatie marketing bureau TradeTracker. De hele dag hebben verschillende sprekers lezingen gehouden over e-commerce, affiliate zaken, SEO, socialmedia en de reisbranche. In de pauze’s en tijdens de afsluitende borrel was tijd om elkaar (advertisers en publishers) te leren kennen. De sprekers samen met de ongeveer 100 gasten maakten de dag interessant hoewel niet iedereen evenveel verstand van zaken had en de inhoud van de lezingen soms een beetje voor de hand lag.

TradeTravel Logo

Na de aftrap van het evenement door de heer Buis was de beurt aan John van Diemen, online marketeer bij FOX, om zijn kennis te delen met het publiek. ‘Usability kun je zelf’ klonk de titel van zijn lezing. Sommigen zullen zich nu afvragen: ‘Wie anders?’, voor al het andere publiek probeerde John middels een case-studie uit een te zetten hoe het proces van gebruiksvriendelijkheid-verbetering verloopt. Gebruik de input van je gebruikers was de conclusie. Helaas kwamen er niet veel vernieuwende inzichten langs en dat is jammer voor een eerste lezing.

 Na de heer van Diemen was de beurt aan mevrouw Sasja van As, Sectormanager Leisure, Travel & Media bij ING. Sasja is ervaren spreekster op het gebied van de economische ontwikkelingen, sociodemografie en economie van de reisbranche. Dat was zeker te merken tijdens haar informatieve lezing waar presentator Buis wat interactiviteit aan toevoegde door zijn rondvragen. Na het behandelen van de huidige situatie en de te verwachten toekomst sloot ze af met adviezen voor reis-affiilates.

Rolf Dijkstra verzorgde als internet Marketeer bij Roompot vakanties de derde lezing. Dijkstra verzorgde een lezing over affiliaties en Roompot vakanties. Wat zijn de laatste ontwikkelingen en hoe ziet de toekomst van affiliaties bij Roompot vakanties er uit? Meer dan dat hield het helaas niet in. Behalve een opmerkelijke discussie over de illegaliteit van affiliateschap in België.

Frans Jan Boon is de afgelopen 12 jaar werkzaam geweest in Marketing en Media van ondermeer KPN en Sanoma. Aan de hand van enkele praktijk voorbeelden wordt het publiek geleid door de betekenis van socialmedia en de kansen die het biedt. Zo werd behandeld hoe National Geographic en Sawadee samen een Facebook App ontwikkelden om in populariteit te winnen. Hoewel de genoemde cijfers niet altijd representatief waren mag zeker gesteld worden dat deze lezing een interessante casestudy voorstelde van ‘hoe het moet’ betreffende Facebook apps.

Na voorgenoemde lezing werd de lunchpauze ingelast. Eten en drinken in overvloed en van hoge kwaliteit maakt de entreeprijs van ruim dertig euro al gedeeltelijk goed. Ook services zoals een gratis pendelauto tussen station Nieuw-Vennep en het FOX reistheater werden erg op prijs gesteld. Terwijl de harde broodjes ham en kaas gegeten werden gaf de projector een overzicht van de #tradetravel tweets weer. De vele monologen en onzinnigheden maakten de toegevoegde waarde van het Twitter element twijfelachtig. Welgeteld een uur later klonk de gong door merg en been. FOX city was namelijk een sfeervol ingerichte opslagplaats van antiquiteiten en andere curiosa. Dit met het doel eventuele klanten van FOX vakanties te overtuigen. De locatie genaamd FOX city wordt normaal gebruikt als promotie zaal voor verre vakanties. Zoals ik al zei: de gong klonk. Tijd dus om verder te gaan.

Melvin Bos hield na de lunchpauze een promotiepraatje voor zijn Hotelmoment.nl. Interessante afgewisseld met ietwat vanzelfsprekende tips voor affiliates vormden de belangrijkste inhoud van zijn presentatie.

Roy Huiskes van Chapter 42 vormde samen met zijn presentatiepartner Dennis Sievers van Internet Advantage de SEO afgezanten uit het oosten van Nederland (dat was immers te horen). Een stijlvolle, bondige presentatie over een uitgebreide geschiedenis van het Google zoekalgoritme. De verschillende updates die Google over de jaren heeft doorgevoerd die de oude Google hebben gemaakt wat het nu is. Zeker een relevant onderwerp voor publishers aangezien SEO een belangrijke bijdrage heeft aan het aantal bezoekers van een website en daarmee het aantal potentiële klanten. Helaas kon Peter Buis, Roy en Dennis’ presentatie niet te lang laten duren waardoor hij er een einde aan moest maken.

Dinand Christe is account manager bij E-mark. Zijn lezing behandelde de kunst van emailmarketing. Wat is de huidige situatie (cijfers en statistieken) en hoe is de moderne aanpak van emailmarketing? Christe probeerde het belang van concepten als A-B testen en Persoonlijke inhoud te onderstrepen. Het is hem goed gelukt om tijdens deze laatste lezing van de dag het publiek geboeid te houden.

Na de lezingen was het de beurt aan Roy Huiskes, Sasja van As en Steven Fockema Andreae om plaats te nemen in een panel dat verschillende onderwerpen behandelden over de online reisbranche. Zo was een stelling: ‘De online reisbranche is voorbereid op de toename van zoekopdrachten via mobiele applicaties’. Daarnaast twee algemenere stellingen over de relatie tussen adverteerder en publisher en de kwaliteiten van de reisbranche om zich te anticiperen op bedreigingen van buiten af en het hieruit opmaken van nieuwe kansen.

De dag werd afgesloten met een borrel in de Buddah bar. Een kleurrijke aangelegenheid met het nodige drankjes om de gesprekken en onderhandelingen te smeren. De verhouding adverteerders/publishers was niet erg hoog maar dat is gebruikelijk en desondanks hebben wij van Bonnevoy in ieder geval interessante afspraken weten te maken die de toekomst van de vakantiezoekmachine weer een stukje rooskleuriger maken.

  • http://vakantiehuizenspanje.villamar.nl/vakantiehuizen-spanje/vakantiehuis-huren-spanje vakantiehuis spanje

    Great job meneer ..!
    Serieus soms moet je een begeleiding, die ons vertellen dat wat dingen gunstig voor ons moeten zijn nodig .. Ik denk dat ik vond zo’n intereting dingen door dit bericht … Bedankt voor deze …