Vakantie zoeken zoals voorheen

De eerste dag van juni en het begint goed: korte-broek-en-rokjes-weer. Het weekend is vroeg begonnen en dat maakt het zo mogelijk nog beter. Een ieder zoekt verkoeling en zegt zonder woorden: tijd om op vakantie te gaan!

Wanneer iemand met een rood hoofd zit te zwoegen voor zijn of haar computer terwijl de fel schijnende zon uitnodigt naar het strand te gaan of een terras te pakken kan dat maar één ding betekenen: er wordt gezocht naar een internetaanbieding voor een zomervakantie.

Zonder enig idee van richting of bestemming worden er zoekwoorden ingetypt die een behoefte aan rust, genieten en plezier benadrukken. “Relax avontuur zomer vakantie stuntprijs goedkoop”, bijvoorbeeld. Als een dergelijke zoekterm niet tot resultaat leidt worden de woorden in willekeurige volgorde gerangeerd alvorens nog een poging wordt gedaan.

Als er wonderbaarlijk genoeg na een halfuur zoeken iets interessants voorbij komt en je nog niet afgeschrikt bent door verborgen kosten, een afgelegen locatie, slechte waardering of een 404-error (vertel ik uit ervaring) is het gelukt: je hebt met gesloten ogen willekeurig een vakantie aangewezen en er een bedrag aan besteedt waarvan het nog maar de vraag is of het niet voordeliger was om een huisje op locatie aan te kopen.

Wat was het doel van de je zoektocht? Een reis zoeken naar een specifiek land in Zuid-Europa of naar een plek die past bij waar je van geniet, een trip voor een spotprijs of één die je het meeste plezier biedt voor jouw geld? Wil je zoeken naar een last minute of naar een absoluut geweldige vakantie?

Het is niet aan jezelf te wijten dat het zoeken van je vakantie, stedentrip of weekendje weg niet resulteert in een vakantie die je wilt maar in een oneindige lijst gegevens: er is namelijk helemaal geen manier om te zoeken naar een vakantie die bij jou past tenzij je je persoonlijkheid bijzonder goed kan uitdrukken in een datum, een bedrag en een bestemming. Maar er is een troost: we zien elkaar terug op de bestemming bij het best scorende zoekresultaat.

 

Het best scorend zoekresultaat

Tot snel in Chersonissos!