Zon, zee en busreizen

Een kleine week geleden liep ik de hele dag rond met een gevoel van euforie. Ik had mijn vakantie geboekt en niets kon me nog tegenhouden om deze zomer met mijn vrienden van de Spaanse kust te genieten onder het genot van een enorm glas Ice Tea, een strandbal en heel, héél veel zon.

Je moet er ook wel wat voor over hebben, om voor niet te veel geld een vakantie te boeken. Zeventien uur in de bus bijvoorbeeld, gelukkig staan de stoeltjes lekker ruim uit elkaar. Oh nee toch niet! : ) ‘Waarom zou ik ook met de bus gaan?’ Bedacht ik me alvorens te boeken. Toen ik een half uur naar geschikte vijf-persoons vliegreizen had gezocht zonder betaalbaar resultaat gaf ik op en klikte ik alsnog op de betaal-knop voor een zwoele nacht in de bus.

Een zoekmachine heb ik nodig, een zoekmachine die zoekt naar een goedkope vliegreis en een leuk verblijf voor een lange vakantie of een kort weekendje weg met bovenal een betaalbare prijs. Een leuk verblijf zoals, hmm… Spanje! Eigenlijk hoeft het niet eens Spanje te zijn. Waarom zou mijn zoekmachine niet kunnen zoeken naar een vakantie? Die zonnig is, die gezellig is, leuke plaatsjes kent en – nu we toch bezig zijn – een appartement met balkon heeft of een tuintje, ja een tuintje is ook erg leuk. Ik ruik de barbecue nu al. Verder dan vijf minuten lopen om met m’n voeten in het zand te staan wil ik niet en heb ik al verteld wat goedkoop is? Minder dan 400 euro zou heel mooi zijn. Gelukkig ben ik verder niet veeleisend.

Een zoekmachine die dit voor mij kan uitzoeken zou mijn vakantie-vind-ervaring zo gemakkelijk maken. Ik moet je teleurstellen: zo’n zoekmachine is er niet. Maar wees gerust, er zit wat moois aan te komen. Volg Bonnevoy!